Advies over glas-in-lood

Glas-in-lood Advies is een onafhankelijke dienst en geeft vanuit de dagelijkse praktijk deskundig advies, voert inspecties uit en stelt rapportages op. De in ruim vijftien jaar opgedane ervaring vormt een stevige basis om  u van goed advies te voorzien. Naast deze basis vormt een flinke dosis interesse in architectuur en liefde voor oude panden een mooie combinatie. Iedere situatie is uniek en zinvol adviseren vereist daarom kennis en zorgvuldigheid maar vooral enthousiasme en betrokkenheid.


De volgende diensten worden verzorgd:

Taxaties

Heeft u altijd al willen weten wat uw antieke glas-in-lood paneel waard is of bent u van plan om oude glas-in-lood ramen te verkopen? Vraag dan een waardebepaling aan. Ook in geval van verschil van mening bij een boedelscheiding of bij onenigheid over het uit te keren bedrag bij schade kunt u contact opnemen. Na de taxatie ontvangt u een rapport met:
- Beschrijving van de staat van het glas-in-lood
- Foto-documentatie
- Bepaling van de dag-waarde (*)

(*) = De dag-waarde is de nieuwwaarde min een bedrag in verband met waardevermindering door veroudering en eventuele beschadigingen.


Proforma-factuur
In geval van schade aan uw glas-in-lood kan het voorkomen dat uw verzekering vraagt om een proforma-factuur.

taxatie-taxeren-van-glas-in-lood-300x210

taxeren van glas-in-lood

Test-advies

Als glas-in-lood ramen aangepast worden is het vaak moeilijk om vooraf een goed beeld te hebben van het uiteindelijke resultaat. Het totaalbeeld kan door de aanpassing sterk veranderen, maar ook de gevolgen op het gebied van condens, geluid en onderhoud kunnen vaak pas goed beoordeeld worden na het maken van een test-opstelling.
Na het maken van de test-opstelling kan goed worden onderzocht wat de uiteindelijke effecten zijn.
Zo kunt u goed onderbouwd en gedocumenteerd de juiste beslissing nemen.

Een van de referentie-adressen is de villa RamsWoerthe in Steenwijk. Bij de restauratie van deze villa zijn diverse testopstellingen uitgevoerd om te onderzoeken welke optie het in deze specifieke situatie het beste is. Een van de vraagstukken was; hoe kan bij het plaatsen van voorzetbeglazing de hinderlijke weerspiegeling zo veel alsmogelijk worden voorkomen.

test glas in lood proefopstelling

proefopstelling ivm toepassen ontspiegelt glas

 

Isolatie-advies

Wat is voor u het juiste isolatie-advies?

De uitstraling van traditioneel geplaatst glas-in-lood is onovertrefbaar. De breking van het licht op de verschillende ruitjes en de goed zichtbare loodprofielen geven de ramen hun bijzondere charme. Iedere vorm van isolatie of bescherming doet afbreuk aan dat effect.
Soms zijn er toch goede redenen om voor een beschermende of een isolerende beglazing te kiezen. Er zijn verschillende mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld overwegen om het glas-in-lood in de 'spouw" van dubbel-glas te laten plaatsen. Zo krijgt u “drie-dubbel glas”. Een andere optie kan zijn om voor- of achterzet-ramen te laten plaatsen of het “museaal plaatsen” van het glas-in-lood. Zo zijn er nog meer mogelijkheden te noemen.

KLIK HIER VOOR UITGEBREIDE INFORMATIE EN VERSCHILLENDE MOGELIJKHEDEN IVM ISOLATIE VAN GLAS-IN-LOOD.

Om u goed te kunnen adviseren wordt er in het advies-gesprek geïnventariseerd wat uw wensen en ideeën zijn, de bestaande situatie bekeken en onderzocht hoe uw wensen gecombineerd kunnen worden met de technische en financiële mogelijkheden.
Ook zal onderzocht worden of er een vergunning moet worden aangevraagd.

condens-bij-glas-in-lood-692x298

condens bij verkeerd geplaatst voorzetraam

 

Inspectie

Glas-in-lood panelen zijn kwetsbaar en verdienen uw zorg. Tijdig verricht onderhoud kan in veel gevallen onherstelbare schade of onvoorziene kosten voorkomen en kan vaak ter plekke worden uitgevoerd. Soms is ingrijpender herstel nodig of dienen de panelen te worden voorzien van beschermende beglazing. Iedere situatie is uniek, daarom is het nodig om het glas-in-lood ter plekke grondig te inspecteren. U ontvangt vrijblijvend en deskundig advies op maat, passend bij uw wensen en financiële ruimte.

Ook het opstellen van een meerjaren-onderhoudsplan behoort tot de mogelijkheden.

inspectie van schade aan glas in lood

inspectie van schade aan glas in lood

Aankoop-advies

Advies bij aankoop van panelen

Als (potentiële) koper van glas-in-lood panelen wilt u om teleurstelling te voorkomen vooraf weten wat de staat is van het glas-in-lood en /of de gevraagde prijs in de juiste verhouding is tot datgene wat wordt aangeboden. De prijs wordt daarnaast bepaald door de leeftijd, het atelier van herkomst, de uitvoering en de zeldzaamheid van de panelen. Bij het uitbrengen van het advies wordt uiteraard rekening gehouden met de toekomstige functie van de panelen. U ontvangt advies of de panelen geschikt zijn, of geschikt gemaakt kunnen worden voor de door u gewenste bestemming.

Advies bij aankoop van woning

Als (potentiële) koper van een woning heeft u een onderzoeksplicht. Dit houdt in dat u als koper een woning koopt inclusief de kosten van alle gebreken aan de woning die u voor de koop had kunnen zien. Vaak is het als leek erg lastig om een goed beeld te krijgen van de staat van het in de woning aanwezige glas-in-lood. Om uzelf zo goed mogelijk te laten informeren kunt u een aankoopadvies laten verzorgen. Eventuele gebreken komen tijdens dit onderzoek aan het licht. U ontvangt een kostenraming.
Ook krijgt u een reëel beeld van de kosten die u de komende jaren aan onderhoud van het glas-in-lood kunt verwachten. Deze gegevens kunt u of uw makelaar gebruiken bij het bepalen van het uit te brengen bod op de woning.

advies woning megt glas-in-lood

aankoop advies bij woning met glas in lood

Bel voor meer informatie; 0521-518360 / 06-50991957 / of stuur een E-mail


Adviesgesprek    Om u goed te kunnen informeren is het vaak nodig om de situatie op locatie te bekijken.

Kosten    De kosten voor een Adviesgesprek met mondelinge rapportage bedragen 50.00 euro en 0,27 euro per kilometer excl. BTW. Voor een schriftelijke rapportage wordt 140.00 euro excl. BTW in rekening gebracht. Deze schriftelijke rapportage kunt u gebruiken voor het aanvragen van een offerte bij verschillende glas-in-lood ateliers. Hierdoor bespaart u veel tijd en voorkomt u dat “appelen met peren” worden vergeleken. De kosten voor een zeer uitgebreid onderzoek zijn op aanvraag.

In geval van een opdracht worden de advieskosten in mindering gebracht op het orderbedrag.

advies-rapport-glas-in-lood-adviseren-300x225


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial