Medaillon met “de zeven provincieen” van gebrandschilderd glas

Terug naar overzicht

Het originele paneel was gebroken en de opdrachtgever wilde graag een replica laten maken. Na het bestuderen van de glasresten en diverse afbeeldingen van het schip heb ik de ontbrekende delen “bij-verzonnen”. Het aanbrengen van de dunne contourlijnen is echt een enorm karwei! Het paneeltje is slechts 30 cm hoog en zeer gedetailleerd.

Hieronder volgt een overzicht van de verschillende werkzaamheden die erbij komen kijken bij het maken van een gebrandschilderd paneel.

De oude scherven…

 

Het aanbrengen van de contourverf, de lijntekening.

 

Het paneel is nu beschilderd met de eerste laag lichtbruine grisaille verf. De vlaggen en het achterschip moeten extra helder blijven, vandaar dat deze niet zijn beschilderd.

 

 

brandschilderen-emaille-verf-300x295

Dan eindelijk voor de laatste maal de oven in waar het glas heel langzaam wordt verhit tot 625 graden en dan zo’n 7 uur moet afkoelen. Iedere brand-gang, ja het hele proces is en blijft spannend! Allereerst spannend of het resultaat van de nieuw aangebracht laag naar zin is, maar daarnaast of er geen spanning in het glas is gekomen en of het glas goed vlak blijft.

Terug naar overzicht


Alle portfolio-categorieën:

Brandschilderwerk glas-in-lood atelier De Glazen Zee Glaskunst glas-in-lood atelier De Glazen Zee Grotere projecten glas-in-lood atelier De Glazen Zee Jaren 30 glas-in-lood atelier De Glazen Zee Oude ramen glas-in-lood atelier De Glazen Zee